Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluszki z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
kminek 2 łyżeczki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki z ciasta francuskiego

Ciasto rozwinąć, rozwałkować. Ciasto pokroić w paski o szerokości 1 cm i długości 10- 12 cm. Następnie ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Posmarować paluszki i posypać kminkiem. Pieczemy ok 20 minut. Paluszki szybkie do zrobienia, smaczne. Można podać do barszczu czystego, czerwonego.


mój nick muchomor

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.06.2012 08:03
dobre
agnieszka214 19.03.2012 14:17
uwielbiam
jozefinach 03.03.2012 10:42
Lubię ciasto francuskie.
jolanta19 24.02.2012 19:48
mniam
Mati13 24.02.2012 16:17
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak