Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada kryzysowa z orzechami i rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
cukier 3/4 szklanki
śmietanka słodka 2 łyżki
kakao 2 łyżki
mleko w proszku 2 szklanki
orzechy laskowe 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada kryzysowa z orzechami i rodzynkami

Masło roztopić, dodać cukier, śmietankę i kakao, zagotować. Zestawić z ognia, wsypać mleko.Podrzewać, mieszając do uzyskania jednolitej masy.Dodać posiekane orzechy i rodzynki Czekoladę przełożyc do małych foremek lub na niewielką blaszkę.Odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak