Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pucharki z musem melonowo-dyniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

melona cantalupa 1 sztuka
śmietana 30% 100 gram
cukier puder 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pucharki z musem melonowo-dyniowym

(Melon canalupa jest najlepszy na mus,ma delikatny pomarańczowy miąższ.Po przekrojeniu melona na pół łyżką wydrążamy miąższ.)Miąższ melona i 1 szklankę pokrojonej w kostki marynowanej dyni miksujemy na puszysty mus,razem z 2 łyżkami cukru pudru.(parę kosteczek dyni zostawiamy do dekoracji)Po zmiksowaniu przecieramy przez sito.Śmietanę ubijamy na sztywno.Po ubiciu mieszamy ze zmiksowanymi owocami.Mus przekładamy do pucharków.Na wierz układamy parę kosteczek marynowanej dyni.Deser schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 23.04.2012 07:33
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak