Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynka do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewki 2 sztuki
por 1/2 średniej sztuki
kapusta pekińska 10 dkg
olej do smażenia
Kolendra cała Prymat 1 szczypta
gałka muszkatołowa 1 szczypta
sól do smaku
masło 2 łyżki
śmietana gęsta 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynka do obiadu

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na oleju.
Krok 1 - Jarzynka do obiadu foto
2
Kapustę poszatkować, por (białą część) pokroić w półplasterki. Por i kapustę dodać do marchewki, chwilę razem smażyć.
Krok 2 - Jarzynka do obiadu foto
3
Wszystko zalać 1 szklanką wody i gotować bez przykrycia, aż cały płyn odparuje.
Krok 3 - Jarzynka do obiadu foto
4
Dodać masło, śmietanę, sól i przyprawy.
Krok 4 - Jarzynka do obiadu foto
5
Smażyć, aż płyn się trochę zredukuje. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 5 - Jarzynka do obiadu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 05.11.2013 07:22
świetny dodatek do obiadu :)
RenataZ-et 25.07.2013 19:39
bardzo smaczny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak