Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem truskawkowo-jagodowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukier 3 łyżki
jagody 1 szklanka
truskawki 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: dżem truskawkowo-jagodowy

truskawki myjemy i umieszczamy w rondlu.rozgotować z cukrem, dodać jagody i smażyć na dużym ogniu przez 20 minut.gorący dżem wlewamy do słoika i pasteryzujemy 20 minut w temp.90 stopni.przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 14.03.2012 13:43
pyszności:)
Ewa6274879 24.02.2012 14:33
Uwielbiam te owoce, więc dżemik bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak