Sposób przygotowania

Jabłka obieramy ze skórki i za pomocą specjalnego przyrządu wydrążamy środek jabłek. Wiśnie pozbawiamy pestek i wkładamy je w otwory jabłek po gniazdach nasiennych. Do mąki wbijamy jajka, stopniowo dolewamy mleko i calość miksuejmy na ciasto nalesnikowe. jablka zanurzamy w cieście nalesnikowy i odrazu wkładamy do rozgrzanego tluszczu i smażymy je około 5 minut by skórka była rumiana. Po wyciągnięciu z oleju obsypujemy cukrem pudrem i podajemy jako deser.

Komentarze

  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia56

    na pewno pyszne jabłka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !