Sposób przygotowania

Do żóltek dodajemy cukier i ucieramy je na dobrze puszysty kogiel mogiel. Do piwa dodajemy plastry pomarańczy (razem ze skórką, goździki oraz cynamon - nastawiamy na gaz i porządnie podgrzewamy. Kiedy lekko ostygnie (ale musi być ciągle ciepłe), to stopniowo wlewamy do utartych zóltek ciągle mieszając. Piwo rozlewamy do kufelków i pijemy. Ma słodki, korzenny smak.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajny pomysł
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo ciekawy przepis ,muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    dobrze wiedzieć :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Coś nowego.
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !