Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcinka z miodem i goździkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
białe wino 0,5 szklanki
miód 3 łyżki
Goździki całe Prymat 20 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcinka z miodem i goździkami

W mięso wbijamy w pewnych odstępach goździki. Do miodu dodajemy sól, nieco pieprzu oraz stopniowo dolewamy wino i energicznie mieszamy. Tak przygotowaną miodowo - winną polewą nacieramy mięso i odstawiamy je na 2 godziny do lodowki. Po tym czasie przekładamy je do rękawa kuchennego i pieczemy przez godzinę w temperaturze 180-200*. Po wyjęciu z piekranika kroimy mięso na plastry - dobre na ciepło jak i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 23.05.2012 20:26
aż ślinka cieknie
smakowita 15.03.2012 10:36
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak