Sposób przygotowania

Wafle tortowe złożone razem tniemy na kwadraty wedle uznania,ja robię kwadraty 6 na 6 cm.Każda warstwa kwadracika będzie przełożona budyniem.Budyń przygotowujemy wedle opisu na opakowaniu.Po ugotowaniu odstawiamy,aby ostygł.W tym czasie przygotowujemy krem czekoladowo-pomarańczowy.2 tabliczki czekolady mlecznej(mleczna ma łagodny smak) rozpuszczamy w garnuszku,dodając 1/2 kostki masła,skórkę otartą z 1/2 pomarańczy i 3 małe łyżeczki likieru pomarańczowego.Po rozpuszczeniu składników zdejmujemy garnuszek z ognia. Gdy budyń przestygnie nakładamy go na na pierwszy wafelek przykrywając drugim i znowu nakładamy budyń na drugi wafelek przykrywając trzecim i na trzeci wafelek przykrywając czwartym i na czwarty wafelek przykrywając piątym.W ten sposób powstanie kostka wafelkowa z pięciu warstw.Następnie taką kostkę obtaczamy w rozpuszczonym przestudzonym kremie i wykładamy na tablet wyłożony pergaminem.Tak przygotowujemy pozostałe wafelki.Wafelki schładzamy w lodówce do zastygnięcia czekolady.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne już to lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolina1869

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !