Sposób przygotowania

Mąkę przesiej do miski i dodaj miękką margarynę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, żółtka. Ciasto zagnieść i na godzinę włóż do lodówki. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj cukier i cynamon. Dokładnie wymieszaj. Na natłuszczoną blachę wyłóż 3/4 ciasta i pokryj nim spód. Nakłuj widelcem. Na ciasto wyłóż jabłka i ubite białka. Posyp resztą ciasta jako kruszonką. Piecz w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Upieczone ciasto możesz posypać pudrem.

Komentarze

  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    KLEO

    proste i pewnie smaczene

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !