Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA CYNAMONOWA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
margaryna 1 szt
jajko 4 szt
cukier wanilinowy 1 szt
jabłka 4 szt
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cukier 3 łyżki
cynamon 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA CYNAMONOWA

Mąkę przesiej do miski i dodaj miękką margarynę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, żółtka. Ciasto zagnieść i na godzinę włóż do lodówki. Jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, dodaj cukier i cynamon. Dokładnie wymieszaj. Na natłuszczoną blachę wyłóż 3/4 ciasta i pokryj nim spód. Nakłuj widelcem. Na ciasto wyłóż jabłka i ubite białka. Posyp resztą ciasta jako kruszonką. Piecz w temperaturze 180 stopni na złoty kolor. Upieczone ciasto możesz posypać pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KLEO 01.09.2012 13:27
proste i pewnie smaczene
smakowita 26.02.2012 20:07
smaczne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak