Sposób przygotowania

Zamarynowane piersi z kurczaka piec 20 minut, wystudzić i pokroić w plastry.

Oczyszczone i umyte kurki wraz z cebulą podsmażyć na oliwie z oliwek, doprawić do smaku solą czosnkową i pieprzem ziołowym, dodać posiekaną kolendrę i wystudzić.

Na patelni skropionej oliwą z oliwek ułożyć posmarowany guacamole placek pszenny, na nim umieścić plastry pieczonego kurczaka i kurki, a następnie posypać tartym serem cheddar. Całość przykryć drugim plackiem i smażyć przez około 5 minut z każdej ze stron. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki i podawać z ulubionymi sosami, np. salsą pomidorową, salsą serową lub tzatzikami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nawet nawet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Tortile z kurkami- pyszna taka kuchnia fusion
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !