Sposób przygotowania

W ciepłej wodzie rozpuszczamy cukier i drożdże. Do miski przesiewamy makę, dodajemy sól i oliwą oraz drożdże. Wyrabiamy gładkie elastyczne ciasto. Zostawiamy do wyrosnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoja objętość rozwałkowujemy je. Sos pomidorowy z czosnkiem i smarujemy rozwałkowany blat ciasta na pizze. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki, układamy na pizzy. Cebule kroimy w kawałki, układamy na pizzy. Kurczaka i parówkę kroimy wmałe kawałki i ukadamy na pizzy Całośc oprószamy pieprzem. Pieczemy 15 min w 250st. Posypujemy startą mozzarellą i zapiekamy aż się rozpuści.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    Mój ulubiony smakołyk:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorota20w

    nasz też :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !