Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowo - cynamonowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 300 ml
likier cynamonowy 50 ml
cukier puder 2 łyzki
czekolada gorzka 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowo - cynamonowy

Czekoladę siekamy dość drobno i roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce (zajmie to ok 1-2 minuty). Bardzo zimną śmietankę kremówkę ubijamy za pomocą miksera na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Do ubitej śmietany dodać likier cynamonowy. Do śmietany dodawać również roztopioną czekoladę cały czas ubijając. Mus przełożyć do pucharków. Do czasu podania przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.06.2012 22:31
apetyczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak