Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń czekoladowy z czekoladą z chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 3 łyzki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyzki
kakao 1 łyzka
czekolada z chili % kakao 100 g
mleko sojowe 500 czekoladowe

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń czekoladowy z czekoladą z chili

Czekoladę dzielimy na pół. 50 g siekamy dość drobno i rozpuszczamy w kapieli wodnej lub w mikrofalówce. Drugie 50g czekolady kroimy w drobną kosteczkę i odkładamy na póżniej. Z mleka odlewamy pół szkl i podgrzewamy. Do grzejącego się mleka wsypujemy cukier. Do szklanki z zimnym mlekiem wsypujemy maki i kakao i rozpuszczamy wszystko dobrze, następnie wlewamy to do rozpuszczonego mleka i dobrze wszystko mieszamy. Gotujące sie mleko zestawiamy z ognia, wlewamy czekoladową miksturę i dynamicznie mieszamy i gotujemy 3 min. Do ugotowanego budynie dodajemy kawałki czekolady, mieszamy i przelewamy do naczyń.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak