Sposób przygotowania

Mleko gotujemy z jedną szklanką cukru i cukrem waniliowym cały czas mieszając by cukier się rozpuścił. Pozostawiamy do ostygnięcia. Żółtka ucieramy z pozostałym cukrem aż cukier zniknie. Mleko ponownie lekko podgrzewamy , co jakiś czas mieszając. Ciepłe powoli dodawać do żółtek ubijając. Gotowe przelać do rondelka i ucierać na ogniu aż krem zgęstnieje. Śmietanę ubić i dodać do kremu razem z bakaliami i wymieszać. Gotowe włożyć na ok 30 min. do lodówki po czym zmiksować na najwyższych obrotach na puszystą piankę. Ponownie włożyć do lodówki tym razem do zamrażalnika. Gotowe wykładać za pomocą łyżki do lodów. Smacznego !!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !