Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane kapelusze

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 12 szt
pieprz
przyprawa uniwersalna
cebula 1,2 szt
masło 4 łyz
mąka
bułka tarta pikantna

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane kapelusze

Kroki postępowania

1
nogi odcianmy i kroimy drobno smażymy na maśle wraz z pokrojoną cebulą pod koniec dodajemy przyprawy
Krok 1 - nadziewane kapelusze foto
2
nadziewamy farszem pieczarki
Krok 2 - nadziewane kapelusze foto
3
do patelni wlewamy wodę i dodajemy przyprawę uniwersalną do tego wkładamy kapelusze gotujemy ok 10 min
Krok 3 - nadziewane kapelusze foto
4
nastepnie odsączamy z wywaru z której możemy przyrządzić sos dodając 1 łyz mąki.,grzyby ipanierujemy w bułce i mące
Krok 4 - nadziewane kapelusze foto
5
smazymy na oleju z obu stron na złoty kolor
Krok 5 - nadziewane kapelusze foto
6
podajemy polane sosem
Krok 6 - nadziewane kapelusze foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 20.04.2012 14:20
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak