Sposób przygotowania

Jajka roztrzepujemy z cukrem i solą, dodajemy utrzepując mleko i jogurt, potem mąkę z proszkiem - ciasto ma być o konsystencji naleśnikowego. Dodajemy starte na grubej tarce jabłka.
Na rozgrzany olej kładziemy łyżką owalne placuszki, przykrywamy pokrywką, jak się zrumienią od dołu i zetną na górze, przewracamy i dosmażamy bez przykrycia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    znakomite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne placuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne lubię takie racuszki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !