Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto przełóż na stolnicę i zagnieć z nich gładkie ciasto. Następnie owiń je folią i schowaj na 1 godzinę do lodówki. Kiedy się schłodzi podziel je. 2/3 ciasta wyłóż na blachę i lekko zapiecz. Zrób masę. Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno. Żółtka utrzyj z cukrem i margaryną na gładką masę. Dodaj ser i budynie, a na koniec ubitą pianę i delikatnie wymieszaj. Przełóż na podpieczone ciasto. Brzoskwinie, osącz podziel na małe cząstki i ułóż na masie serowej. Białka ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier, a następnie mąkę ziemniaczaną. Pianę rozłóż na brzoskwiniach. Na wierzch zetrzyj resztę ciasta. Piecz około godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !