Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jogurtowy tęcza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 3 sztuki
galaretki różno kolorowe 4 opakowania
jajko 3 sztuki
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier kryształ 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jogurtowy tęcza

Białka jaj ubić na gęstą pianę, dodać cukier potem żółtka.Do masy dodać przesianą mąkę i delikatnie wymieszać.Ciasto wlać do tortownicy o wymiarze 28 cm.Piec w 180 stopni przez 20-30 minut.Trzy galaretki rozpuścić w osobnych naczyniach w 100 ml gorącej wody, a czwartą rozpuścić w 2 szklankach wody.Po ostudzeniu galaretek brać każdą pokolei, miksować i dodawać po jednym jogurcie i wlewać na biszkopt, odczekać aż zgęstnieje i wlewać kolejną warstwę, potem ułożyć owoce i zalać ostatnią galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak