Sposób przygotowania

CIASTO:
4 jajka,
3 szkl. mąki pszennej,
1 i 1/3 szkl. cukru,
3/4 szkl. mleka,
1/2 szkl. oleju,
3 łyżki powideł,
2 łyżki kakao,
1 i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej,
łyżeczka proszku do pieczenia.

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka. Stopniowo dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem i sodą. Dodać mleko i olej. Na koniec dodać kakao oraz powidła. Przełożyć do natłuszczonej blaszki o wym. 26x35cm, piec ok. 40-45 min w temp. 180st.

MASA:
kostka margaryny,
mała puszka masy krówkowej (400g),
duża paczka herbatników.

Margarynę utrzeć z krówką. Ciasto przekroić na pół. Połowę masy rozsmarować na cieście, przykryć herbatnikami, rozsmarować resztę masy. Przykryć 2 blatem ciasta.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    lubię przekładańce :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mniam, apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    lubie takie
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    boska interpretacja murzynka, z taką masą jest na pewno smaczniejszy
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie słodziutkie ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    przekładany kremem, pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    super pomysł :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !