Sposób przygotowania

Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i żółtkami na pulchną masę, a następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem i sok z cytryny oraz startą skórkę. A na końcu pianę ubitą z białek. Przygotowane ciasto wkładamy do wysmarowanej blachy i pieczemy w temp. 170 stopni ok. 25 min. Cukier, sok z cytryny i żółtko ucieramy. Gotowy lukier rozprowadzamy na gorącym placku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    lubi ciasta cytrynowe:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne ciacho !
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetne do kawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo lubię intensywny smak cytrynowy w cieście
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Wyśmienite ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !