BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Przygotować ciasto biszkoptowe, w tym celu należy białka oddzielić od żółtek. Same białka należy ubić wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka, cukier puder, następnie dodać mąkę ziemniaczaną oraz mąkę tortową i proszek do pieczenia i zamieszać ciasto drewnianą łyżką. Okrągłą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto biszkoptowe do blaszki. Piec biszkopt w temperaturze około 180 stopni C przez około 50 minut, nie należy otwierać piekarnika podczas pieczenia ani bezpośrednio po upieczeniu. Jednak po upływie 50 minut należy delikatnie uchylić piekarnik i odczekać do przestudzenia, dzięki temu biszkopt nie opadnie. Następnie ciasto biszkoptowe wyjąć z piekarnika i przekroić biszkopt na dwie części i obie części nasączyć sokiem pomarańczowym. Następnie ubić schłodzoną śmietankę kremówkę na sztywną masę. Połowę śmietanki wyłożyć na pierwszy biszkopt, wyłożyć delicje pomarańczowe i przykryć drugim biszkoptem. Wierzch i boki tortu wysmarować równomiernie resztą ubitej śmietany, boki obłożyć wiórkami kokosowymi, wierzch udekorować różami dekoracyjnymi, winogronami zielonym oraz gotowym sosem truskawkowym, który należy posypać również wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aisza1

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !