Sposób przygotowania

Przygotować ciasto biszkoptowe, w tym celu należy białka oddzielić od żółtek. Same białka należy ubić wraz ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodać żółtka, cukier puder, następnie dodać mąkę ziemniaczaną oraz mąkę tortową i proszek do pieczenia i zamieszać ciasto drewnianą łyżką. Okrągłą formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto biszkoptowe do blaszki. Piec biszkopt w temperaturze około 180 stopni C przez około 50 minut, nie należy otwierać piekarnika podczas pieczenia ani bezpośrednio po upieczeniu. Jednak po upływie 50 minut należy delikatnie uchylić piekarnik i odczekać do przestudzenia, dzięki temu biszkopt nie opadnie. Następnie ciasto biszkoptowe wyjąć z piekarnika i przekroić biszkopt na dwie części i obie części nasączyć sokiem pomarańczowym. Następnie ubić schłodzoną śmietankę kremówkę na sztywną masę. Połowę śmietanki wyłożyć na pierwszy biszkopt, wyłożyć delicje pomarańczowe i przykryć drugim biszkoptem. Wierzch i boki tortu wysmarować równomiernie resztą ubitej śmietany, boki obłożyć wiórkami kokosowymi, wierzch udekorować różami dekoracyjnymi, winogronami zielonym oraz gotowym sosem truskawkowym, który należy posypać również wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !