Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort niebo w gębie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 2 sztuk
sok z limetki 2 łyżka
wino białe 2 łyżka
marmolada 1 opakowanie
serek mascarpone 2 opakowanie
śmietanka kremowa 1 szklanka
cukier puder 2 łyżka
wiórki kokosowe 4 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tort niebo w gębie

Biszkopciki ułożyć na dnie formy wyłożonej folią aluminiową jeden obok drugiego. Skropić je winem i sokiem i rozsmarować na nich marmoladę. Następnie śmietankę ubić z dodatkiem cukru i rozpuszczonej żelatyny, wówczas dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Rozłożyć pianę na biszkoptach z marmoladą i wstawić do lodówki na 2 godziny. Przed podaniem posypać boki wiórkami kokosowymi. Wierzch udekorować różami gotowymi i posypką czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 21.03.2012 06:31
super
sunnymood 26.02.2012 16:44
Pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak