Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka na tawrdo z sosem chrzanowo-ketchupowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
chrzan ze słoika 2 łyżeczki
Musztarda chrzanowa Prymat 1 łyżeczka
ketchup 2 łyżeczki
Sól ziołowa jodowana Prymat szczypta do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka na tawrdo z sosem chrzanowo-ketchupowym

Jajka gotujemy na twardo przez około 10 minut. Po ugotowaniu i ostudzeniu jajka obieramy i kroimy w plasterki.Po pokrojeniu układamy na talerzyku.Przygotowujemy sos w miseczce.Łączymy 2 łyżeczki chrzanu z 1 łyżeczka musztardy chrzanowej i 2 łyżeczkami ketchupu,dodajemy szczyptę soli.Wymieszać wszystkie składniki.Gotowym sosem posmarować jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 12.11.2012 11:19
fajna przystawka
Jodaj 28.09.2012 17:49
super pomysł na te jajka :)
kate.500 25.04.2012 08:21
smaczne
olkaaa 09.03.2012 07:59
fajny pomysł
agunesu 24.02.2012 11:39
swietny prosty sosik:)
Justyna Jussstiii 24.02.2012 11:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak