Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności jajka kurze sparzyć wrzącą wodą, następnie białka oddzielić od żółtek, białka przełożyć do wysokiego naczynia i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier kryształ, dodać żółtka kurze i w dalszym ciągu ubijać. Do mąki (mąka ziemniaczana i mąka tortowa wymieszane) dodać proszek do pieczenia i wymieszać ze sobą, przesiać i dodać do ciasta biszkoptowego. Blaszkę na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto biszkoptowe do blaszki. Piec biszkopt w temperaturze około 180-190 stopni C przez około 40-45 minut. Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Następnie przekroić biszkopt na dwie części a te części jeszcze na pół. Dwie połowy odwrócić od siebie i złączyć je półokrągłą stroną. Według przepisu podanego na opakowaniu należy przygotować krem do tortów śmietankowy, następnie opłukać i pokroić drobno truskawki i dodać je do kremu. Po przekrojeniu powinny być 4 części- ćwiartki tortu. Na ćwiartkę nałożyć krem, przykryć drugą ćwiartką, następnie nałożyć krem na drugą ćwiarteczkę i przykryć ćwiartką, następnie ułożyć przełożone kremem biszkopty aby się stykały półokrągłą stroną i na wierzch i na boki nałożyć krem truskawkowy, obrać banana i położyć w całości na środku, wyłożyć opłukane i osuszone maliny, żelki, kolorowe cukierki, ciemne winogrona, posypać posypką kolorową, udekorować bitą śmietaną w sprayu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    kolorowy motylek
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wow jaki torcik piękny, bardzo mi się podoba :)
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda cudnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !