Sposób przygotowania

Sparzyć jaja wrzątkiem, oddzielić białka jaj od żółtek, białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka wraz z cukrem pudrem ubić na jednolitą masę, dodać olej, na samym końcu dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać ciasto biszkoptowe drewnianą łyżką. Ciasto przełożyć do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w temperaturze około 180 stopni C przez 50 minut. Następnie wyjąć ciasto, ostudzić je i przekroić na dwie równe połowy. Następnie sokiem z ananasa skropić solidnie biszkopt. Według przepisu podanego na opakowaniu wykonać krem śmietankowy . Masę wyłożyć na jeden z nasączonych biszkoptów, przykryć drugim biszkoptem. Według przepisu podanego na opakowaniu należy przygotować polewę czekoladową i równomiernie rozsmarować ją na wierzchu tortu, wykonać dekoracje z bitej śmietany, posypać kolorową posypka do ciast i wyłożyć kolorowe róże dekoracyjne.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !