Sposób przygotowania

Składniki na ciasto siekamy, zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki.
Schłodzone ciasto rozwałkowujemy, szklanka oraz foremka do babeczek wycinamy pary krążków. Krążki wyciętymi szklanką oblepiamy posmarowane tłuszczem zewnętrzne strony foremek do babeczek, a w krążkach wykrojonych foremką wycinamy małym kieliszkiem środki. Formujemy korzonki, końce maczamy w białku i maku. Elementy grzybków pieczemy w 180 C na złoto.
Zimne kapelusze polewamy polewą i czekamy, aż zastygnie. Napełniamy śmiętaną ubitą z cukrem waniliowym i przykrywamy krążkami z dziurką. Wkładamy korzonki

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    wyglądają super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    Mmm ale pobawić się trzeba przy tym
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super, próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    świetne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    świetne ale pracochłonne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    malinka83

    wygladaja slicznie i tak samo smakuja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !