Sposób przygotowania

Jajka sparzyć, następnie białka oddzielić od żółtek, ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę która po odwróceniu naczynia nie wypłynie. Pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier i cukier waniliowy. Dodać żółtka, nadal ubijając. Mąki (tortową i ziemniaczaną) wymieszać ze sobą, przesiać, dodać do nich proszek do pieczenia i delikatnie dodać do ciasta- zamieszać drewnianą łyżką. Blaszkę na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, następnie wyłożyć ciasto do blaszki. Piec w piekarniku w temperaturze około 180-190 stopni C przez około 40-45 minut. Gorące ciasto biszkoptowe wyjąć z piekarnika, ostudzić. Następnie przekroić biszkopt na dwie równe części. Spód biszkopta posmarować dżemem malinowym. Schłodzoną śmietankę ubić z dodatkiem cukru pudru, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę, miksować do uzyskania jednolitej masy. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować masę kokosową i wyłożyć ją na posmarowany dżemem biszkopt, przykryć drugim biszkoptem. Śmietankę wyłożyć na wierzch i na boki, rozsmarować równomiernie, nałożyć do szprycy śmietankę i dekorować według uznania. Wyłożyć dekorację z masy cukrowej oraz róże z masy cukrowej. Udekorować koralikami ozdobnymi z masy cukrowej. Wykonać napis mazakiem dekoracyjnym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !