Sposób przygotowania

Rozmrożoną pierś z kurczaka kroimy wzdłuż w zależności o grubości. Przeważnie na połowę. Lekko solimy z obu stron. Nie rozbijamy tłuczkiem. Na każdym kawałku z jednej strony rozsmarowujemy serek topiony. Rozbełtujemy na talerzu jajko z odrobiną bazylii. Na drugim talerzu wysypujemy bułkę tartą. Pierś z serkiem obtaczamy z bułce tartej. Następnie z jajku i znowu w bułce tartej. Smażymy na patelni mniej więcej 4 kawałki do chwili zrumienienia. Następnie zalewamy wodą tak aby całkowicie zakryła usmażone kotlety. Dodajemy 1/2 kostki rosołowej. Do smaku możemy dosypać bazylii, ewentualnie dodać świeżej natki pietruszki. Wkrajamy 1/4 obranego ze skórki jabłka. Wszystko przykrywamy pokrywką i dusimy około pół godziny. Uduszone kotlety wykładamy na talerz z odrobiną uduszonego jabłka. Podajemy z ziemniakami i z sosem, który zrobił się nam na patelni podczas duszenia. Czas przygotowania to około 40 minut. Z czego tylko 10 minut przygotowujemy a resztę dusimy. Smacznego.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    mniam pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mmmm
  • 6
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    naprawdę polecam kotlety z serkiem topionym bo są super;)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam:D
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 4
    original
    Opublikowano

    Renata16

    uwielbiam je
  • 3
    original
    Opublikowano

    koala

    są przepyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    Fajny pomysł, takich jeszcze nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszności,zjadłabym

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !