Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty z selerem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 20-30 dag
seler mały 1 szt
jabłko 1 szt
marchewka 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
cebula 1 szt
sałata chrupiąca 2-3 liście
majonez 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty z selerem

Kapustę bardzo drobno posiekać, wymieszać z odrobiną soli, gdy puści sok odcisnąć. Jabłko, seler, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w kostkę. Sałatę poszatkować lub porwać na małe kawałki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 12.02.2014 21:17
Apetyczna surówka.
tomosatomos 09.06.2012 08:20
lubię też klasykę
#DELETED#Małgorzata711527256155
#DELETED#Małgorzata711527256155 13.05.2012 23:44
klasyka- bardzo lubie
Mariusz10 27.04.2012 22:51
smaczna
Wafelek2601 25.04.2012 17:54
pyszna do obiadu
Fiffi 19.03.2012 22:44
musi być pyszna
Iwusia 02.03.2012 23:20
umm... pychotka.
Dorota59 24.02.2012 10:07
świetne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak