Sposób przygotowania

Płatki owsiane i bułkę zamoczyć w ciepłej wodzie. Gdy płatki napęcznieją, odcisnąć. Do miski włożyć mięso dodać odciśniętą bułkę z płatkami, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do gyrosa, jajko, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    ciekawy pomysł z płatkami
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    wspaniałe wykonanie i dobry smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne urozmaicenie dla zwykłych kotletów.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !