Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta w białym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 kg
masło 2 łyżki
cebula 1 szt
kostka rosołowa 1/2 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
śmietanka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta w białym sosie

Kapustę poszatkować, włożyć do rondla zalać wodą, zagotować, odcedzić. Na rozgrzanym maśle podsmażyć posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodać kapustę i chwilę smażyć. Kostkę rosołową rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, wlać do kapusty, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dusić do miękkości. Miękką kapustę wyjąć łyżką cedzakową na półmisek. Śmietankę wymieszać z 1 łyżką zimnej wody i mąką ziemniaczaną, wlać do sosu z kapusty i zagotować, przyprawić do smaku. Polać kapustę na półmisku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 02.11.2013 19:34
ciekawy przepis
IlonaAlbertos 13.10.2012 19:32
Fajne danie, coś dla mnie.
Iwusia 05.06.2012 23:23
pyszna
noculos 29.04.2012 14:24
fajneeee
noculos 29.04.2012 14:24
fajneeee
Justyna Jussstiii 24.02.2012 11:22
superr

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak