Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane kieszonki schabowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
szpinak kilka listków
jajko 1 sztuka
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia
metka 50 łososiowa
cebula czerwona 1/4 sztuki
ser topiony 10 (wędzony)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane kieszonki schabowe

Kroki postępowania

1
Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Każdy oprószyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Nadziewane kieszonki schabowe foto
2
Na każdym ułożyć po kilka listków szpinaku, po kawałku sera, kawałku cebuli,na każdym rozsmarować trochę metki łososiowej.
Krok 2 - Nadziewane kieszonki schabowe foto
3
Złożyć je na pół, spiąć wykałaczkami. Jajko rozbełtać. Kieszonki schabowe obtaczać w mące, zamaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany olej.
Krok 3 - Nadziewane kieszonki schabowe foto
4
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Nadziewane kieszonki schabowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 12.06.2012 13:58
takie mięsa to lubię..
Agnieszka_B 24.02.2012 12:14
I cebula czerwona zachowała swój kolor - super kieszonki!
Mysiunia 24.02.2012 11:21
obfite:)
Ewa6274879 24.02.2012 09:16
ciekawe wnętrze :)
Anna146 24.02.2012 06:58
smakowicie wyglądają
agnieszka137 24.02.2012 00:08
wygląda super, bo kolorowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak