Sposób przygotowania

mak sparzyć przegotowanym mlekiem i odstawić do spęcznienia zemleć w maszynce do mięsa o drobnym sitku co najmniej 2 razy,rodzynki sparzyć wrzątkiem,w naczyniu utrzeć żółtka z cukrem i margaryną na puszystą masę dodać zmielony mak,aromat,rodzynki oraz bakalie w/g uznania dokładnie wymieszać na koniec dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką a następnie masę wykładać na struclę i zawijać lub na kruche ciasto do makowca.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    lubię podjadać taką masę
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Świetny przepis na pyszną masę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !