Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6-7 szt
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
ocet 10 % 1 łyżka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt

Jajka sparzyć wrzątkiem. Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodawać małymi partiami cukier, cały czas ubijając. Dodawać po 1 żółtku i ubijać. Pomału dodawać mąkę z proszkiem a na koniec ocet. Wylać masę na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Piec około 30 minut w 180 stopniach.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 06.05.2012 01:08
super
edi 13.03.2012 12:48
a jeszcze jak się doda śmietanę i galaretkę:P mniam
jogobella231
jogobella231 11.03.2012 14:31
super
jola1508 25.02.2012 20:28
też taki robię :) smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak