Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowo-mięsna

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 3 sztuki
pietruszka korzeń 1 duża sztuka
seler 10 dkg
cebula 1/2 sztuki
kukurydza 1 puszka
łopatka wieprzowa 15 dkg
majonez 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
rosół ok.1 litra
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowo-mięsna

Kroki postępowania

1
Marchewki, pietruszkę i seler obrać. Ugotować je razem z mięsem do miękkości w rosole, odcedzić i przestudzić.
Krok 1 - Sałatka jarzynowo-mięsna foto
2
Warzywa i mięso pokroić w kostkę.
Krok 2 - Sałatka jarzynowo-mięsna foto
3
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i odsączoną kukurydzę.
Krok 3 - Sałatka jarzynowo-mięsna foto
4
Dodać majonez, musztardę i pieprz, wymieszać. Ewentualnie dosolić do smaku (ja nie dodawałam już soli).
Krok 4 - Sałatka jarzynowo-mięsna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 14.08.2012 09:54
Musi być pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak