Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1 kg
papryka czerwona 2 szt.
marchewka 2 szt.
ziemniaki 5 szt.
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy, dodajemy do niego słodką paprykę. Gdy mięso lekko się zarumieni dodajemy do niego 4 szklanki wody. Gotujemy aż mięso będzie prawie miękkie. Ziemniaki i marchewkę obieramy, ziemniaki kroimy w grubszą kostkę, a marchewkę w plasterki. Dodajemy do prawie miękkiego mięsa. Po około 10 minutach paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Gotujemy do miękkości, doprawić jeszcze ostrą papryką i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 10.11.2012 18:32
ale smakowita ;)
caffee_tea 27.04.2012 23:32
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak