Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowany sandacz polany sosem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sandacze 2 filety
masło 1/2 kostki
tymianek 1 łyżka
szampan ćwierc szklanki
sól szczypta
mąka 2 łyżki
śmietana 2 stołowe łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowany sandacz polany sosem

Filety zawijamy w przezroczysta folię i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Po ugotowaniu folię zdejmujemy.Przygotowujemy sos.Do garnka wlewamy ćwierć szklankę szampana,1/2 kostki masła,1 łyżeczkę tymianku,oraz 2 łyżeczki mąki wymieszane z odrobiną wody wlewamy do sosu.Mieszamy,doprowadzamy do wrzenia gotujemy na małym ogniu przez 3 minuty.Po tym czasie dodajemy 2 stołowe łyżki śmietany.Wymieszać .Gorącym sosem polać ugotowana rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak