Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica po domowemu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
szczypiorek 1
pomidor 1
cebula 1
boczek 5 plastrów
sól szczypta
pieprz szczypta
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica po domowemu

Na początek boczek plasterki podsmażyć na patelni aż się zrumieni Pomidor pokroić w kostkę , cebule obrać z łupiny i pokroić w mała kostkę szczypiorek pokroić na małe drobinki.Następnie 5 jajek rozbić na rozgrzaną patelnie z olejem wrzucić do niej pokrojony pomidor , cebulę ,szczypiorek i boczek a następnie doprawić solą i pieprzem . Wszystko dokładnie wymieszać aż jajecznica się stężeje .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak