Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z podgrzybkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 3 szklanki
podgrzybki 4 średnie
cebula 1/2 cebuli
sól szczypta
pieprz szczypta
natka pietruszki 1
sos pomidorowy
rzodkiewka 2 (czerwona)

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z podgrzybkami

Do garnka wlać wodę , osolić i wrzucić ryż po zagotowaniu wody gotować około 8 minut na średnim ogniu. Następnie podgrzybki oczyścić dokładnie , umyć pokroić na połówki i wrzucić do wody , osolić i popieprzyć.następnie gotować na średnim ogniu około 45 minut . Ugotowany ryż wyłożyć do głębokiej miski wrzucić do niego ugotowane podgrzybki i dobrze całość wymieszać można oprawić do smaku pieprzem solą itp. Następnie obrać pół cebuli.Cebulę i rzodkiewkę pokroić w małą kostkę i wrzucić do ryżu i podgrzybków wszystko jeszcze raz wymieszać . Na koniec można polać np sosem pomidorowym lub grzybowym.i udekorować natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak