Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mięsno - warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
seler 1 średni
marchewka 3 szt
pietruszka 2 szt
ziemniaki 5 średnich
olej
pieprz
sól
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mięsno - warzywna

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso i dusić ok. godziny
Krok 1 - Zupa mięsno - warzywna foto
2
Warzywa obrać, pokroić w kostkę.
Krok 2 - Zupa mięsno - warzywna foto
3
Warzywa dodać do mięsa, posolić, popieprzyć
Krok 3 - Zupa mięsno - warzywna foto
4
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, dodać do zupy. Wlać 1,5 litra wody, wrzucić listki laurowe i gotować do miękkości.
Krok 4 - Zupa mięsno - warzywna foto
5
Doprawić do smaku.
Krok 5 - Zupa mięsno - warzywna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 23.03.2013 15:40
bardzo fajna zupa
aginaa 25.02.2012 15:08
pyszna zupka
ziutula
ziutula 24.02.2012 10:54
smakują mi tak ugotowane zupy...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak