Sposób przygotowania

Szklankę mleka rozlej na pół do osobnych naczyń. W jednej połowie rozpuść żelatynę, natomiast drugą podgrzej w mikrofalówce. Ciepłe mleko dolej do rozpuszczonej żelatyny i dokładnie wymieszaj aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Następnie mikserem ubijaj żółtka z cukrem aż do uzyskania masy o biszkoptowym odcieniu. Pod koniec miksowania dodaj masło, serki homogenizowane i przygotowaną wcześniej żelatynę. Spód tortownicy wyłożyć małymi biszkoptami, następnie jej boki obłóż biszkoptami większymi. Wlej masę serową. Wierzch udekoruj owocami. Całość włóż do lodówki gdy stężejże torcik obwiąż wstążką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dziekuje za przepis bardzo smaczne ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !