Sposób przygotowania

truskawki przebrać umyć kilka odłożyć resztę zmiksować lub przetrzeć przez sitko,w rondelku zagotować cukier z sokiem z cytryny świeżo wyciśniętym i połączyć z musem truskawkowym,dodać posiekaną i umytą miętę wymieszać i schłodzić,białko ubić i połączyć z musem truskawkowym wyłożyć do metalowej miseczki i zamrozić ok.3godz.co jakiś czas przemieszać widelcem,czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej oddzielnie odłożone truskawki do połowy zanurzać w białej czekoladzie jak zastygną to drugą połowę zanurzać w deserowej czekoladzie,sorbet nakładać do szprycy i wyciskać do pucharków,udekorować truskawkami w czekoladzie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszny!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    ale pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !