Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebule nadziewane fetą

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone cebule 2 szt
białe cebule 2 szt
ser feta 20 dag
pieprz do smaku
cytryna 1/3 szt
jogurt naturalny 4 łyżki
czosnek 2 ząbki
tymianek 1 łyżeczka
żółty ser starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebule nadziewane fetą

Cebule obrać, przekroić na pół, wydrążyć kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ drobniutko posiekać, zeszklić na oleju i lekko przestudzić. Cebulę dokładnie umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć z jogurtem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać zeszkloną cebulkę oraz straty ser. Doprawić pieprzem i tymiankiem. Dodać posiekany czosnek. Cebule napełnić masą serową. Piec ok. 40 min w temp. 200st. Można również ułożyć na tacce do grilowania i grillować ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 30.08.2013 22:56
przepis warty wypróbowania
caralajna 10.06.2013 08:46
muszę kiedyś zrobić takie nadziewane cebule, fajny pomysł
cooleczka 05.03.2012 18:38
dla mnie nowość warta wypróbowania :) nigdy nie jadłam faszerowanej surowej cebuli

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak