Sposób przygotowania

Cebule obrać, przekroić na pół, wydrążyć kilka wewnętrznych warstw. Wyjęty miąższ drobniutko posiekać, zeszklić na oleju i lekko przestudzić. Cebulę dokładnie umyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Fetę utrzeć z jogurtem, sokiem oraz skórką z cytryny. Dodać zeszkloną cebulkę oraz straty ser. Doprawić pieprzem i tymiankiem. Dodać posiekany czosnek. Cebule napełnić masą serową. Piec ok. 40 min w temp. 200st. Można również ułożyć na tacce do grilowania i grillować ok. 20 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    dla mnie nowość warta wypróbowania :) nigdy nie jadłam faszerowanej surowej cebuli
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    muszę kiedyś zrobić takie nadziewane cebule, fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    przepis warty wypróbowania

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !