Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysty sernik

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg
cukier 1,5 szkl
masło 3/4 kostki
jajko 10 szt
śmietana 30% 200 ml
rodzynki do smaku
kandyzowana skórka pomarańczow do smaku
cukier waniliowy 1 szt
budyń waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cytryny 1/2 szt
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik

Masło utrzeć z żółtkami, cukrami i proszkiem budyniowym. Powoli dodawać śmietankę, twaróg oraz sok z 1/2 cytryny. Dodać ubite białka. Na sam koniec dodać do masy skórkę kandyzowaną oraz rodzynki wymieszane w mące. Wszystko dokładnie wymieszać, przełożyć do natłuszczonej blaszki o wym. 26x35cm. Piec ok. godz w temp. 160st. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim ciasto na 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.08.2013 22:43
ależ on piękny
IwonaDD 18.07.2013 10:09
ale mam na niego ochotę !!!!!
caralajna 16.07.2013 20:54
sernik rzeczywiście jest wypasiony, mniam
agnieszka214 15.05.2013 19:49
lubie serrniczki
RenataZ-et 04.01.2013 23:39
wygląda super
jeanette_v 16.05.2012 19:36
Super.
Kamila/kami007 24.02.2012 10:30
mmmmm
iziona 24.02.2012 07:53
Cudny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak