Sposób przygotowania

Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę. Dodajemy mąkę ,kasze ,jajka i szczypte soli.
Dokładnie wyrabiamy.
Wałkujemy ruloniki, tniemy na 2 cm kawałki i kształtujemy kluski tj. śląskie.
Gotujemy w osolonym wrzatku około 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Wyjmujemy na talerz
Na każdą kluskę nakładamy po 1/2 łyżeczki marmolady, ozdabiamy kleksem śmietany i posypujemy cukrem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Chyba zrobię na piątek, tak kusząco wyglądają:):)
  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dobre dla dzieci ,które juz nie chcą jeśc klusek z sosami mięsnymi
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    z kasza manną jeszcze nie robiłam, na pewno wypróbuję przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    muszę wypróbować na moich bąblach :O)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jakie apetyczne:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pycha
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    świetny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    zaskoczyłaś mnie tymi kluskami
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pyry z manną zaskakujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !