Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Mięso sarnie jeśli potrzeba oczyścić, opłukać i zalać zimną wodą dodając 3 liście laurowe, 3-4 ziarenka ziela angielskiego, 4-5 goździków, 4-5 ząbków czosnku, garść soli najlepiej jodowanej. Wszystko wstawić w zimne miejsce (ciemne - np. łazienka, balkon) na około 12-24 godzin.
Kiedy mięso przejdzie, jeszcze raz krótko płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy na gorący lecz nie wrzący olej.
Może (najczęściej tak jest) zebrać się woda, więc trzeba ją odparować. Nie wylewać.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Nigdy nie jadłam sarniny... Ale kiedyś przyjadę te 300 km na taki obiadek ;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lilo

    Wiesz doskonale, że ZAWSZE drzwi otwarte :D
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    Sarnine w ogóle można kupić w sklepie???
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Tak, widziałam w Kauflandzie mięso z dzika, sarny itp. - mrożone.
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    ja jeszcze nie , warto sie rozgladać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !