Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
sól
Kucharek przyprawa uniwersalna
cebula 0,5
wywar drobiowo-wołowy
śmietana słodka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki w sosie koperkowym

Mięso mielone przyprawiamy do smaku solą,pieprzem i Kucharkiem. Dodajemy posiekaną cebulkę i dobrze mieszamy. Robimy kulki i gotujemy w wywarze. Gdy mięso będzie ugotowane wyjmujemy i z wywaru robimy sos: mąkę ziemniaczaną mieszamy z pół szklanki wody i dodajemy do wywaru mieszając aż nie zgęstnieje. Zmniejszamy gaz i dodajemy śmietanę oraz koperek,mieszamy,można doprawić Maggi. Najlepiej wrzucić klopsy do sosu i gotowe. Podajemy z ugotowanym ryżem,fajnie pasują buraczki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 14.12.2012 11:33
pysznie wyglądają
szpindorio 07.03.2012 17:56
proste i pyszne!
Niunia1 06.03.2012 15:29
uwielbiam takie klopsiki:))) Pycha:)
smakowita 26.02.2012 20:58
pyszności
tom 23.02.2012 14:52
smakowita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak